Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
04-10-2012

Datacenter (AM3) door Unica overgedragen aan Equinix

Dura Vermeer heeft in samenwerking met Unica fase 1 van AM3 in opdracht van Equinix gerealiseerd. Fase 1, ter grootte van 6.500 m² (totaal project 17.800 m²) is in september 2012 opgeleverd.

Het nieuwe datacenter staat in het Science Park te Amsterdam en is het meest duurzame datacenter van Equinix wereldwijd. Het datacenter, ontworpen door Benthem Crouwel Architekten BV, is gebouwd volgens de Amerikaanse LEED-certificering, dat strenge eisen stelt aan duurzaamheid, design en operationele performance. Een Nederlandse primeur is dat een gedeelte van de restwarmte via de bodem gebruikt zal worden voor verwarming van het naastgelegen gebouw van de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de Universiteit van Amsterdam. Equinix is een Amerikaanse beursgenoteerde leverancier van wereldwijde datacenterdiensten.

Omdat het datacenter gebouwd is volgens de Amerikaanse LEED-certificering, worden er strenge eisen gesteld aan de duurzaamheid gedurende design, bouw en operationele performance. In opdracht van Unica heeft W4Y Adviseurs gedurende het gehele project de rol van installatie/werk verantwoordelijke en die van commissioningmanager ingevuld. Hiermee wordt gedurende het gehele traject van ontwerp tot en met ingebruikname de operationele performance gewaarborgd.

W4Y Adviseurs heeft meerdere adviseurs beschikbaar die al vaak bij het commissionen van datacenters betrokken zijn geweest en al veel ervaring op hebben gedaan voor onder andere Global Switch, ING, KPN en Kamer van Koophandel.