Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
17-06-2013

Herontwikkeling winkelcentrum Gouda

Onderdeel van het project is het dicht bouwen van een passage die volgens Redevco niet meer naar behoren functioneert. Daarnaast zullen de gevels aan de Kleiweg volledig worden vernieuwd, in een passende historische architectuurstijl. Het project start in het eerste kwartaal van 2012, de oplevering volgt in het najaar van 2012.

De huurders C&A, WE, Blokker en V&D blijven er gevestigd en krijgen na de verbouwing meer vierkante meters. The Sting opent een nieuwe winkel in het complex. Eigenaar Redevco staat bekend om haar grote duurzaamheidsambities die ook bij deze renovatie zullen worden gerealiseerd. Het project wordt gecertificeerd volgens de BREEAM methodiek. Het streven is om het predicaat VERY GOOD te behalen. W4Y is mede verantwoordelijk voor de realisatie van de duurzaamheidsambities. Jan Roersen vervult de rol van expert die coördinerend optreedt tussen de partijen die in het bouwproces betrokken zijn. De Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW) heeft het project uitgeroepen tot een pilotproject ‘duurzaam bouwen’. De NRW organiseert op donderdag 24 november 2011 een masterclass over dit project.

Redevco heeft aan de Kleiweg 24-48 in Gouda een winkelcentrum herontwikkeld. In totaal  7.000 m2 met een hoge duurzaamheidsambitie. Op initiatief van aannemer Coen Hagendoorn BV is over dit project een korte filmimpressie gemaakt.

Bekijk de film over dit project: