Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
04-02-2013

Luchtverkeersleiding laat W4Y Adviseurs installaties toetsen

Met regelmaat worden de installaties in de gebouwen van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) geïnspecteerd en gekeurd.  Na een aanbesteding heeft W4Y van LVNL opdracht gekregen om de NEN3140 keuring inclusief infrarood opnamen en de conditiemeting volgens NEN2767 uit te voeren.

In de maanden november en december zijn de inspecties op de, veelal speciale locaties, met zeer kritische installaties uitgevoerd. Het gaat hier om de verkeerstorens, radar- en zendstations op de luchthaven Schiphol en omgeving.

De installaties moeten 24 uur, 7 dagen per week beschikbaar zijn. Uitval moet te allen tijden worden voorkomen. Daarom was voor de uitvoering een grondige voorbereiding en afstemming noodzakelijk. Immers 1 minuut uitval kan een schade betekenen van € 1.000.000,-- aldus NVNL.

Adviseurs Chris Kooij, Michel Bruns en Reinier den Uijl zijn vanuit W4Y betrokken geweest bij de uitvoering van dit project. Voor hun was het een bijzondere ervaring om gedurende de normale bedrijvigheid in de verkeerstorens van Schiphol aanwezig te zijn om hun werkzaamheden te verrichten.

Op 18 januari 2013 zijn de inspectieresultaten aan de LVNL opgeleverd en daarmee heeft W4Y dit bijzondere project succesvol afgerond. Projectmanager van LVNL Wim Heinen heeft aangegeven dat het project in alle opzichten naar tevredenheid is verlopen.