Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
02-06-2014

Premier Rutte bezoekt AM3 Data Centre

Premier Mark Rutte heeft op 14 mei 2014 een bezoek gebracht aan het datacenter van Equinix op het AM3 Science Park in Amsterdam. Hij kreeg informatie over dit Amerikaanse bedrijf op Nederlandse bodem dat een belangrijke rol speelt als ‘Digital Gateway to Europe’. W4Y Adviseurs heeft tijdens de bouw van het pand de rol van installatie/werk verantwoordelijke en die van commissioningmanager ingevuld.

Mark Rutte sprak tijdens het bezoek zijn waardering uit over de rol van Equinix als beheerder van de cloud met ICT-toepassingen die voor een veelheid aan klanten onmisbaar zijn. “Bijzonder dat een bedrijf dat zelf in aantallen medewerkers niet bijzonder groot is, toch werk verschaft aan een veelvoud aan mensen.” Daarnaast ziet Rutte Equinix als voorloper op het gebied van technologie en hoogwaardig onderzoek. “Nederland is sterk in deze industrie en daar ben ik trots op”, aldus Rutte.

W4Y Adviseurs heeft indertijd, gedurende het bouwtraject, de operationele performance gewaarborgd van ontwerp tot en met ingebruikname. Daarnaast heeft W4Y de begeleiding van de aanleg van de middenspanning installatie uitgevoerd.

Bekijk hier een korte film over het bezoek van Premier Mark Rutte aan Equinix.