Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
10-05-2016

ABN AMRO wint BREEAM Award 2016

ABN AMRO heeft gisterenavond in Londen een BREEAM Award in ontvangst mogen nemen. In de categorie ‘kantoren’ was de score ‘Outstanding’ op het onderdeel ‘Beheer’ en ‘Excellent’ voor ‘Gebruik’ dusdanig uniek dat dit reden was voor een bijzondere prijs. Het certificeringstraject is in 2015 geleid door W4Y Adviseurs.

De BREEAM Awards zijn een wereldwijde erkenning voor de prestaties van diverse partijen die zich hebben gecommitteerd aan de BREEAM meetmethodiek. De prijsuitreiking vond plaats op 8 maart 2016 in Londen.

Concurrentie

De Gustav Mahlerlaan 10 in Amsterdam, het hoofdkantoor van ABN AMRO, heeft in de zomer van 2015 een BREEAM certificaat behaald. De hoogst haalbare score van vijf sterren werd toegekend aan het onderdeel ‘Beheer’. De onderdelen ‘Asset’ en ‘Gebruik’ kregen het predicaat ‘Excelllent’. Een delegatie van ABN AMRO was afgereisd naar Londen om daar vol spanning te wachten tot de prijzen voor de categorie ‘Offices in-Use’ bekend zouden worden gemaakt. ABN AMRO verkeerde in goed gezelschap – de concurrentie moest aangegaan worden met kantoorpanden in Warschau, Parijs en Cluj (Roemenië) – maar de prijs ging naar ABN AMRO. Naast het kantoor van ABN AMRO aan de Zuidas viel ook het pand The Edge van OVG in de prijzen in de categorie ‘kantoren Nieuwbouw’. In een spannende strijd om de publieksprijs wist OVG deze net voor de neus van ABN AMRO weg te kapen. Een derde Nederlandse prijswinnaar was het distributiecentrum van Ecostyle in Oosterwolde. Mooie resultaten voor Nederlandse projecten dus.

3