Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website

Commissioning

Validatie en toetsing kritische installaties en processen

Het wordt steeds belangrijker om het toetsen, verifiëren en valideren van kritische installaties en processen van uw gebouw op juiste wijze te borgen. Dat geldt voor alle bouwfases en de exploitatiefase. Met name bij omvangrijke projecten zijn de risico's groot.

Verificatie en validatie is een middel om de kwaliteit van uw installaties conform de gestelde specificaties, wet- en normgeving te waarborgen en het risico op storingen en incidenten te verkleinen. W4Y is actief betrokken bij het gehele commissioning-traject voor meerdere opdrachtgevers en projecten, waaronder datacenters, ziekenhuizen en infrastructurele projecten.

Bekijk onze actuele projecten commissioning

Vraagspecificaties kritische gebouwinstallaties

SAT/FAT en commissioning

Als ervaren en gediplomeerd TVVL-commissioner begeleiden we diverse grote opdrachtgevers en projecten bij dit proces in alle fases van de bouw en de exploitatiefase. Tijdens validatie (Site Acceptance Testing - SAT) en verificatie (Factory Acceptance Testing - FAT) testen we het gebouwde systeem op basis van de eerder vastgelegde functionele en technische specificaties.

Er moet tevens aantoonbaar bewijs zijn dat de systemen precies doen waarvoor ze gespecificeerd zijn. Het niet goed functioneren van systemen kan leiden tot gevaarlijke situaties en schade. Het loont om de commissioner in een zo vroeg mogelijk stadium van de bouw te betrekken. Met een gestroomlijnde organisatie en gestructureerd commissioning-plan bespaart u geld en tijd tijdens de bouw en op de operationele kosten.

Voordelen van validatie, toetsing en commissioning

Ervaren TVVL-gediplomeerde commissioner

EQUINIX
Lees meer
FRIESLAND CAMPINA
Lees meer
Onze commissioning projecten
Lees meer