Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
02-05-2018

Commissioning over de grens

W4Y adviseurs goes Curaçao!

Voor een project van Ballast Nedam International in Curaçao heeft W4Y adviseurs binnen het commissioning-traject de FAT- en SAT protocollen opgesteld voor de Elektrotechnische- en Werktuigkundige installaties. Het betreft de nieuwbouw van het Hospital Nobo Otrobanda. Hiermee gaat W4Y voor het eerst over de grens met commissioning. Een fantastische uitdaging om voor zo’n project de testprotocollen te vervaardigen.

Commissioning in het buitenland

Hospital Nobo Otrobanda in Curaçao

In oktober 2017 reisde W4Y adviseur Chris Kooi naar Curaçao voor het bezichtigen van de bouwlocatie en de afstemming van het commissioning-traject. “Het was een bijzondere ervaring. De cultuur, werkwijze en hiërarchie op het eiland zijn compleet anders dan in Nederland. Het is een groot en ingewikkeld project voor een relatief klein eiland. Dat vraagt van alle partijen op het eiland extra inspanning.”

De validatie (Site Acceptance Testing - SAT) en verificatie (Factory Acceptance Testing - FAT) hebben betrekking op de Elektrotechnische- en Werktuigkundige installaties van het ziekenhuis op basis van de vastgelegde functionele en technische specificaties.

Commissioning buitenlandse projecten essentieel

Projectgegevens Hospital Nobo Otrobanda

W4Y commissioning

Verificatie en validatie (commissioning) is een middel om de kwaliteit van uw installaties conform de gestelde specificaties, wet- en normgeving te waarborgen en het risico op storingen en incidenten te verkleinen. W4Y is actief betrokken bij het complete commissioning-traject voor meerdere opdrachtgevers en projecten, waaronder datacenters, ziekenhuizen en infrastructurele projecten. We beschikken over ervaren en gediplomeerd commissioners.

Meer weten over de voordelen en mogelijkheden van commissioning? Bel 085-1043348 of neem contact op met: Reinier den Uijl.