Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
08-05-2019

Noord/Zuidlijn verkozen tot BNA Beste Gebouw 2019

De Noord/Zuidlijn is verkozen tot BNA Beste Gebouw 2019. W4Y adviseurs was als Commissioner betrokken bij het winnende project net zo als bij het mede genomineerde Jakarta Hotel in Amsterdam. Uit de 114 inzendingen selecteerde de vakjury 14 projecten. Na een jureringsronde door Nederland bleven 9 genomineerde gebouwen over. Op 17 mei is de winnaar bekendgemaakt.

Noord/Zuidlijn

Commissioning

2

W4Y was als commissioner betrokken bij het project. “Het wordt steeds belangrijker om het verifiëren en valideren van kritische installaties en processen van gebouwen goed te waarborgen. Dat geldt voor alle bouwfases en de exploitatiefase. Met name bij omvangrijke projecten zijn de risico's groot. Als ervaren en gediplomeerd TVVL-commissioner begeleiden wij het complete commissioning-traject bij diverse grote opdrachtgevers en projecten, waaronder de Noord/Zuidlijn en Hotel Jakarta. Maar ook bij datacenters, ziekenhuizen en infrastructurele projecten.”

Tijdens validatie (Site Acceptance Testing - SAT) en verificatie (Factory Acceptance Testing - FAT) testen we het gebouwde systeem op basis van de eerder vastgelegde functionele en technische specificaties. In de validatie bij de Noord/Zuidlijn was er ook een architectonisch aspect om te valideren, zo hebben we beoordeeld of de artist impressions van de architect overeenkwamen met de werkelijkheid. Een bijzondere ervaring.”

Hotel Jakarta

Meer weten over het belang van commissioning voor uw project?