Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
02-11-2016

C&A Almere na renovatie meest duurzame filiaal

In op dracht van pandeigenaar Redevco en huurder C&A heeft W4Y Adviseurs als directievoerder in Almere Stad een uitgebreide renovatie begeleid op zowel bouwkundig als installatietechnisch niveau. Terwijl de winkel van C&A Almere gewoon bleef draaien zijn alle installaties verplaatst, is er een nieuwe verdieping gerealiseerd en is het pand voorzien van een nieuwe gevel.

Het project is gestart in februari 2016 en in oktober 2016 opgeleverd. Eigenaar Redevco wilde het pand opnieuw indelen zodat drie winkelunits werden gecreëerd. C&A neemt het grootste deel in, JD zit ernaast en er is nog een klein deel te huur.

Installaties

In de oude situatie zat de technische ruimte op de eerste verdieping aan de voorzijde van het pand. Deze is verplaatst en de installaties zijn volledig vervangen. Ook zijn roltrappen geplaatst en nieuwe liften ingebouwd. Een groot project dat extra uitdagend was vanwege het feit dat de winkel gewoon in bedrijf bleef tijdens de verbouwing en tijdens het omschakelen naar de nieuwe installaties. Dat vraagt om een strakke planning, flexibiliteit en een gedegen kennis van de (on)mogelijkheden.
3