Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
10-01-2017

Commissioning van Noord naar Zuid

W4Y Adviseurs heeft onlangs het gehele ketenpark van Sixhaven getrakteerd op taart. Een enorme taart voor 115 personen stond klaar in de kantine van het ketenpark van VIA NoordZuidlijn, ter gelegenheid van één jaar commissioning op de metrolijn Noord/Zuidlijn in Amsterdam.

In december 2015 is W4Y begonnen aan een bijzondere uitdaging; vanuit VIA NoordZuidlijn (een handelsnaam van Visser & Smit Bouw) kwam het verzoek om het commissioning traject te gaan ondersteunen voor de Noord/Zuidlijn. Het project kent voor ons elf deelprojecten waarvan zes ondergrondse stations, twee bovengrondse stations, lijninfra en twee voorzieningengebouwen Noord en Zuid. W4Y kreeg de opdracht om voor alle elektro-technische installatieonderdelen de eisen aan te tonen voor de opdrachtgever gemeente Amsterdam, onderdeel Metro en Tram. Binnen een zeer korte termijn moesten er SAT protocollen en Keurings- en Testrapporten worden geproduceerd. Tegelijkertijd moest dit worden geïmplementeerd bij de deelprojecten.

Testen

De reeks verschillende testen van Metro en Tram zetten veel druk op de planning en staan vaak strak achter de SAT momenten van VIA NoordZuidlijn gepland. Veel van die testen kunnen niet gelijk opgaan met de commisioning testen, dus een goede afstemming is hierin zeer essentieel. Om de metro van spanning te voorzien is een derde rail langs de spoorbaan aangelegd en deze is onlangs onder spanning gebracht. Om de testen van Metro en Tram op de lijninfra niet te verstoren, worden veel testen verschoven naar de nachturen. W4Y Adviseurs beschouwt de NoordZuidlijn als een uniek en mooi project om aan te werken met vele leuke uitdagingen en obstakels. Ook W4Y gaat er alles aan doen om de metro’s zo snel mogelijk veilig te laten rijden!