Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
19-11-2015

Excellent voor energieneutraal pand ABN AMRO

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 11 november 2015 is het eerste energieneutrale bankkantoor van Nederland officieel in gebruik genomen. Jan Roersen kon deze prestatie staven door de uitreiking van een BREEAM In-Use certificaat met het Excellent predicaat, de hoogst haalbare score.

Eerder dit jaar (september 2015) werd het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam ook al beloond met een Excellent score. Met het nieuwe pand in Alkmaar gaat ABN AMRO nog een stapje verder. Het pand voorziet zichzelf voor 100 procent van energie!

ABN AMRO heeft een speciaal team in het leven geroepen dat zich bezighoudt met verduurzaming van vastgoed. Johan van Hall, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO zegt hierover: “Duurzame bedrijfsvoering is een belangrijke ambitie van ABN AMRO. Dit energiezuinige kantoor dient als voorbeeld voor de andere kantoren. De ervaringen die we opdoen in Alkmaar én in onze andere gebouwen, gebruiken we ook in de advisering van onze klanten in de vastgoedsector. Zo kunnen we de verduurzaming in Nederland een impuls geven.”
De verduurzaming van het pand levert een energiebesparing op van maar liefst 75 procent. Dit gebeurt onder meer met een ecologisch systeem, dat met 900.000 kilo massa aan PCM-zoutkristallen de koele nachttemperatuur van buiten gebruikt om overdag een behaaglijk binnenklimaat te creëren. De dakbedekking zuivert de buitenlucht en dankzij een afwijkende opstelling van de zonnepanelen, wordt meer zonlicht opgevangen.

2