Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
29-10-2015

Herontwikkeling C&A Damrak afgerond

In de C&A vestiging aan het Damrak in Amsterdam, de grootste C&A vestiging in Nederland, is de afgelopen anderhalf jaar gewerkt aan een grootse herontwikkeling en herinrichting. Ondertussen gingen de verkoopactiviteiten gewoon door.

Alleen voor de laatste puntjes op de i – zoals een test van de noodstroomvoorziening – en voor de feestelijke ingebruikname, was C&A Damrak op donderdag 29 oktober 2015 kort gesloten voor publiek. Vanaf 16.00 uur kon er weer naar hartenlust worden geshopt.

Installatie-advies

De winkel beschikt nu over maar liefst vijf verkoopvloeren. Op de bovenste etage waren de dienstenruimten van het filiaal van C&A gevestigd. Deze medewerkers zijn verhuisd naar het naastgelegen pand. Voor de afbouw van zowel deze kantoorruimten, als de nieuwe winkel heeft W4Y Adviseurs het installatie-advies verzorgd voor zowel de E-, W-, S- als de transportinstallaties. Voor de E-installaties heeft W4Y de complete nieuwe aanleg vanaf de transformator begeleid. Uiteindelijk zijn alle technische installaties vervangen.  

Internationaal

Uiteraard werd rekening gehouden met het feit dat de winkel gewoon in bedrijf was tijdens de werkzaamheden. Het publiek moest zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de bouw terwijl daarentegen wel snel en efficiënt gewerkt moest worden. Om die reden werd de herontwikkeling/verbouwing uitgevoerd in fasen. Overleg hierover gebeurde veelal in het Engels omdat werd gewerkt met internationale partijen. De interieuradviseur van C&A kwam uit Duitsland en hij introduceerde Duitse leveranciers en een Duitse lichtplanner. Daarnaast werd voor specials een Engelse lichtspecialist ingevlogen.

Flagship

C&A Damrak is het flagship van C&A, de hoofdvestiging voor Nederland. Het is bovendien de eerste winkel waar het nieuwste interieurconcept is geïntroduceerd. Dit betekende ook dat de uitvoering nauwgezet werd gevolgd door het hoofdkantoor in Düsseldorf. Zoals dat gaat met nieuwe concepten, werden dingen soms ad hoc gewijzigd. Dit vroeg om flexibiliteit van de uitvoerende partijen. Zo werden bijvoorbeeld voor het gestucte plafond, dat toegang tot aangelegde installaties bemoeilijkt, compromissen gesloten. Nu ziet het er mooi en strak uit, maar op bepaalde, van te voren vastgestelde plekken, kunnen installaties nu toch worden gecontroleerd.

Uiteindelijk is 6.000 m2 vloeroppervlak en kantoorruimte met vele werkplekken vandaag officieel in gebruik genomen. Het flagship doet vanaf heden dienst als een voorbeeld voor alle andere vestigingen waar het nieuwe interieurconcept nog wordt ingevoerd.

3

Weten wat W4Y voor u kan doen?