Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
23-03-2021

Jumbo wint BREEAM Award 2021

We zijn enorm trots dat het Nationaal Distributiecentrum Nieuwegein van Jumbo, de prestigieuze BREEAM Award - de internationale prijs voor duurzaam bouwen - heeft gewonnen dit jaar! Jumbo is bekroond met de ‘Design Stage Award’ in de categorie: Commercial Project en is volgens de jury ‘een blauwdruk voor toekomstige projecten’. We feliciteren Jumbo Supermarkten van harte met dit geweldige resultaat.

Het innovatieve en duurzame project van Jumbo is door een deskundige jury gekozen uit projecten wereldwijd die allen uitblinken in duurzaamheidsprestatie en innovatie, en zijn gecertificeerd met het meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen ter wereld: BREEAM.

Bekijk de uitreiking BREEAM Award Jumbo

Duurzaam ondernemen

Nationaal Distributiecentrum Nieuwegein

Om voor het BREEAM-duurzaamheidskeurmerk in aanmerking te komen, heeft Jumbo zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame en energiebesparende bouwmaterialen en verlichting. Daarnaast is de nieuwbouw voorzien van zo’n 13.500 zonnepanelen en een installatie die zoveel warmte levert, dat er geen traditionele verwarming nodig is. Ook wordt in watertanks van 88 kuub elk, regenwater opgevangen en vervolgens hergebruikt. De buitenzijde en omgeving van het pand zijn ecologisch ingericht met onder meer bijennesten en speciale schelpenbakken, broednesten en een nestwand voor vogels. De duurzaamheidsaspecten zijn onderdeel van de duurzaamheidsplannen van Jumbo op het gebied van klimaatbewust en toekomstbestendig bouwen en distribueren.

De jury was unaniem enthousiast over dit project. Ze benoemde de innovatieve oplossingen om warmte op te slaan en de aandacht voor energieefficiency in het installatieontwerp. Ook de focus op de omgeving en het vergroten van de biodiversiteit waren mede bepalend. 

Alleen sámen echt kunnen verbeteren