Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
05-02-2015

Nieuw hoofdkantoor Vitens geopend

Waterbedrijf Vitens heeft vrijdag 30 januari 2015 het compleet verbouwde pand aan de Oude Veerweg in Zwolle officieel in gebruik genomen. Na vele aanpassingen in onder andere de indeling, de verlichting en de gebouwgebonden installaties, doet het gebouw nu dienst als hoofdkantoor van Vitens.

DALI protocol

W4Y Adviseurs was nauw betrokken bij de revitalisering. Zo ontwierp W4Y een ingenieus lichtplan, gebaseerd op het DALI protocol (Digital Addressable Light Interface). Hiermee wordt de mate van verlichting afgestemd op de wijze van het gebruik van het pand. Voor Vitens was ‘Het Nieuwe Werken’ een belangrijk gegeven. Het artikel ‘Lichtplan voor Vitens Zwolle’ elders op onze website, gaat hier dieper op in.

Binnenklimaat

Het Nieuwe Werken heeft ook invloed op de aanleg van het binnenklimaat, waar Vitens hoge eisen aan stelde. W4Y Adviseurs, in de persoon van Frans Vlieg, maakte een ontwerp voor de werktuigbouwkundige installaties dat aansloot op het Nieuwe Werken. Zo werd bijvoorbeeld de bestaande infrastructuur voor luchtbehandeling en verwarming gecombineerd met nieuwe koelplafonds. Het artikel ‘Duurzame revitalisering Vitens Zwolle’ geeft meer informatie. Vitens regelt het water voor 5,5 miljoen mensen in Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, en Friesland. In het pand aan de Oude Veerweg gaan 1400 mensen aan de slag.