Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
03-12-2019

Nieuwe Clean Manufacturing Facility (CMF) Eriks officieel geopend

In Alkmaar is de nieuwe Clean Manufacturing Facility (CMF) van Eriks officieel geopend. Een bijzonder innovatief project waarbij een compleet nieuwe CMF van 1.000 m2 in een bestaande productiehal is geïntegreerd. Er moest behoorlijk worden gepuzzeld om het productieproces her in te richten, zodat de productie ongestoord kon doorlopen. Tijdens de bouwtijd van krap een jaar moest bovendien nog extra ruimte geclaimd worden om het bouwterrein te scheiden van het productieproces.

Een hele uitdaging voor het team van W4Y adviseurs, medeverantwoordelijk voor het ontwerp van de technische installaties en de begeleiding van de uitvoering, commissioning en oplevering. Het eindresultaat mag er zijn.

Twee verdiepingen vol vernieuwing

3D-model 

Commissioning

Eriks werd tijdens de uitvoering van het project ondersteund door W4Y adviseur en TVVL-gediplomeerde commissioner Reinier den Uijl bij het toezicht, commissioning en de oplevering. "Elk project is uniek. Dat is bij de realisatie van dit project ook weer gebleken. Ondanks dat de bouwende partij, Interflow-Koninklijke BAM Groep nv., ruime ervaring heeft in het bouwen van clean-rooms waren de krappe tijd en specifieke kenmerken van de bouwplaatsomgeving reden voor frequent overleg waarbij onze expertise zeer waardevol bleek".

W4Y adviseurs