Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
15-01-2019

W4Y nu ook actief met DGBC Woonmerk

Nieuw duurzaamheidscertificaat voor woningen

De gebouwde omgeving staat voor een belangrijke opgave. De energievoorziening moet versneld worden verduurzaamd om de klimaatdoelen van Parijs te behalen. De bestaande woningvoorraad levert een grote bijdrage aan de totale CO2-uitstoot van gebouwen.

W4Y loopt voorop als het gaat om verduurzaming van gebouwen. De focus lag daarbij vooral op BREEAM-NL-certificering en her-certificering. Medio 2018 lanceerde DGBC het Woonmerk. Reden voor Jan Roersen van W4Y om zich als auditor te bekwamen. W4Y kan inmiddels als een van de eerste als erkend DGBC Woonmerk Auditor de duurzaamheidsprestatie van woningen conform het Woonmerk certificeren.

“Wij willen onze klanten van dienst zijn bij de verduurzaming van hun complete vastgoedportefeuille. Met de BREEAM-methodiek kan dit nu nog niet voor bestaande woningcomplexen. Met het nieuwe DGBC Woonmerk is dat nu wel mogelijk. Als erkend DGBC Woonmerk Auditor en BREEAM-specialist kunnen we nu de duurzaamheid van alle soorten gebouwen via een vaste methodiek meetbaar en zichtbaar maken. Vooral beleggers en woningbouwcorporaties hebben hier baat bij.”

Eerste 170 woningen met Woonmerk certificaat

DGBC Woonmerk 

Certificeren DGBC Woonmerk

DGBC Woonmerk Auditor

Geïnteresseerd in DGBC Woonmerk en verduurzaming woningen