Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
03-07-2020

W4Y nu ook gecertificeerd FitWel-ambassadeur

Mensen brengen gemiddeld 90% van hun tijd door in een gebouw. Het binnenklimaat in de woon- en werkomgeving heeft daarom grote invloed op de gezondheid van gebouwgebruikers en bezoekers. Mooi dus als deze gebouwde omgeving ook kan bijdragen aan de gezondheid van haar gebruikers. “Met de Fitwel-methodiek optimaliseer je de gebouwde omgeving en verbeter je de algehele gezondheid van gebouwgebruikers. Reden om mijn certificering te behalen”, vertelt  Koen de Wijs. Hij is samen met Jan Roersen één van de 1900 gecertificeerde Fitwel-ambassadeurs wereldwijd. Gezondheid en welzijn zijn ook steeds belangrijker voor mensen en is een van de opkomende trends in duurzaam vastgoed.

3

7 Gezondheidseffecten en 12 categorieën centraal

Fitwel is opgebouwd vanuit zo’n 3.000 wetenschappelijke studies, waaruit meer dan 63 strategieën naar voren zijn gekomen. Deze strategieën zijn gebaseerd op 7 gezondheidseffecten en verdeeld over 12 categorieën. Deze zijn op logische wijze ingedeeld. Ze starten bij de locatie, via de toegang tot het gebouw, verder door het gebouw heen en eindigden bij de vluchtplannen. Fitwel focust vooral op beweging en sociale contacten. Inactiviteit van gebouwgebruikers probeert men te voorkomen, omdat gezondheidseffecten van inactiviteit gelijk staan aan roken. Hierbij wordt rekening gehouden met de mentale gesteldheid van alle gebouwgebruikers.

Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar de afstand van een gebouw tot beschikbaar openbaar vervoer, is er een tuin of ruimte voor beweging, zijn trappen zichtbaar vanaf de lift, wordt het gebruik van trappen gepromoot, hebben de werkplaatsen voldoende daglicht, zijn er watervoorzieningen op iedere verdieping en wordt gezond eten en drinken aangeboden. Kortom een breed pallet van voorzieningen die helpen het werken en wonen in gebouwen gezonder te maken. Fitwel is een prima basis en een mooie aanvulling op een BREEAM-certificering.

Lees meer over Fitwel en de 7 gezondheidseffecten

Fitwel-methodiek en certificaat

Verder met Fitwel?