Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
19-10-2018

Herontwikkeling C&A Eindhoven in volle gang

In 2018 is de herontwikkeling gestart van een groot filiaal van C&A in Eindhoven. W4Y adviseurs tekent voor het ontwerp van de gebouwgebonden installaties (zowel het casco als de afbouw) en de uitvoeringsbegeleiding van de bouw. Dit keer in samenwerking met UNStudio, BBN adviseurs en architectenbureau van Manen in opdracht van Redevco. W4Y adviseurs begeleidt Redevco, C&A en enkele andere huurders in het complex ook bij hun BREAAM-certificeringstraject.

Dit precieuze project van Redevco is gestart in januari 2018 en omvat o.a. de herontwikkeling van het pand en restyling van het warenhuis C&A op het 18 septemberplein in Eindhoven.

Herontwikkeling van iconische pand

Huisadviseur W4Y

Oog voor duurzaamheid

De renovatie biedt kans om duurzaamheidsmaatregelen te implementeren. Redevco streeft naar een BREEAM-certificering Excellent. Duurzaamheidsmaatregelen die onder meer moeten worden genomen zijn: de installatie van zonnepanelen, groen op het dak en de gevel en het gebruik van energie-efficiënte roltrappen en liften.

Boris Konings (BREEAM Expert In-Use van W4Y adviseurs) begeleidt het BREEAM-certificeringstraject. “Groen op het dak heeft grote voordelen, denk aan het vasthouden van regenwater, zodat minder regenwater (tegelijk) in het riool of op straat komt. Vanwege de vermindering van afvoerpieken in het riool is er ook minder kans op riool overstort. Hierdoor blijft het oppervlaktewater schoner, wat gezonder is voor planten, dieren en mensen. En draag je bij aan de Sustainable Development Goals.”

Meer weten over het ontwerp van gebouwgebonden installaties en uitvoeringsbegeleiding?