Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
18-05-2021

Nieuwbouw stadhuis Amersfoort bepaalt onderhoud en beheer huidige stadhuis 

Amersfoort gaat een nieuw stadhuis bouwen op steenworp afstand van het huidige stadhuis. Oplevering is vooralsnog gepland in 2025. Toen dat bekend was, kon ook worden besloten om planmatige vervangingen en aanpassingen in het huidige stadhuis wel of niet uit te voeren. W4Y adviseurs is al sinds 2012 als adviseur op het gebied van onderhoud en beheer van gebouwgebonden installaties, uitvoeringsbegeleiding en/of commissioning betrokken bij de Gemeente Amersfoort. We adviseren en ondersteunen ook bij dit proces.

2

Een nieuw stadhuis

Planmatige vervangingen en aanpassingen afwegen

Aanbesteding van werkzaamheden

2

Parallel aan het opstellen van deze werkomschrijving is ook het preventief onderhoud aan de bouwkundige elementen en technische installaties bepaald en in één aanbesteding aanbesteed. Bouwbedrijf van Zoelen bleek de meest gunstige aanbieding te hebben gedaan. De opdracht aan Van Zoelen is in het najaar van 2020 verstrekt en per 1 december 2020 zijn de werkzaamheden gestart. Voor het onderhoud aan de technische installaties en technische vervangingen heeft van Zoelen het in Amersfoort gevestigde Van Dorp gecontracteerd.

Inmiddels zijn een groot deel van de MJO-werken uitgevoerd. Zo is o.a. het nodige schilderwerk aan de buitenzijde van het Stadhuisplein 1 uitgevoerd, een koelmachine vervangen en zijn de kritische componenten van de verouderde brandmeldinstallatie vervangen.

W4Y als huisadviseur

Uitvoeringsbegeleiding

Uitvoeringsbegeleiding en advies onderhoud en beheer