Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
01-03-2021

10 Jaar W4Y adviseurs

Op 1 maart 2011, midden in de bankencrisis, startte Mike Lap, Gerke Mazier en Jan Roersen W4Y adviseurs. Een nieuw bureau voor deskundig en onafhankelijk advies op het gebied van gebouwgebonden installaties en duurzaam vastgoed in Harderwijk. Mike, Gerke en Jan brachten elk hun eigen expertise mee, van installatieontwerp en -techniek, tot bedrijfskunde, projectmanagement en duurzaamheid. Alles kwam samen binnen W4Y en dat doet het na tien jaar nog steeds.

“We deelden de visie om bouwprojecten niet alleen vanuit de technische kant, maar vooral ook vanuit de organisatorische en beleidsmatige kant te ondersteunen. We zijn gericht op optimale samenwerking tussen alle partijen.” De mix van kennis, ervaringen en specialismen werd vanaf het begin integraal ingezet op grote en kleine projecten door heel Nederland en daarbuiten.

Foto: W4Y adviseurs in de spotlight bij oprichting in 2011. "Onze focus en de lamp zijn al die jaren gebleven."

Oud-collega’s haakten aan

Installatietechniek en duurzaam vastgoed

2

Door heel Nederland en daarbuiten begeleidt het team van W4Y uiteenlopende projecten met ontwerp en advies van gebouwgebonden installaties, projectmanagement uitvoering bouw, commissioning, inspectie en beheer en onderhoud van gebouwgebonden installaties. Daarnaast lopen ze voorop in het verduurzamen van vastgoed en installaties met behulp van de BREEAM-methodiek. “Met onze passie voor duurzaamheid, meer dan 600 BREEAM-certificeringsprojecten en als Fitwel-ambassadeur zijn we dé autoriteit op het gebied van duurzame gebouwen. Dit jaar is W4Y zelfs vijf maal genomineerd voor een internationale BREEAM-Award.”

Nieuw kantoor

2

“In 2019 hebben we besloten een eigen kantoorpand aan te kopen en te verhuizen. Als specialist in ontwerp van gebouwgebonden installaties en duurzaam vastgoed wilden we ook onze thuisbasis verduurzamen. Het nieuwe kantoor aan de Johanniterlaan 2 in Harderwijk heeft nu Energielabel A++++ en is BREEAM-gecertificeerd In-Use Excellent.

Still going strong